Kuinka edistää lasten sosiaalisia ja emotionaalisia taitoja

49,00  (+ alv 10 %)

156 varastossa

Osasto:

Kuvaus

Carolyn Webster-Stratton (2011)

Kirja on suunnattu alakouluikäisten lasten opettajille. Kirja ohjeistaa opettajia tekemään yksilöllisiä suunnitelmia oppilaille, joilla on sosiaalisia ja emotionaalisia erityistarpeita. Nämä lapset voivat kärsiä oppimisvaikeuksista, ylivilkkaudesta, impulsiivisuudesta, tarkkaavuushäiriöstä, kielen tai lukemisen oppimisen viivästymästä ja aggressiivisesta käytöksestä. Kirjan kirjoittaja osoittaa, kuinka opettaja voi tehdä yksilöllisiä suunnitelmia oppilaille samalla pyrkien edistämään koko luokan sosiaalisia taitoja.

Tässä kirjassa opastetaan, kuinka 4-8-vuotiaiden lasten opettajat voivat tehdä yhteistyötä vanhempien kanssa vastatakseen lasten opetuksellisiin ja emotionaalisiin tarpeisiin. Kirjailija esittelee joukon luokanhallinnan keinoja, joista opettajat voivat poimia itselleen sopivimmat vahvistaakseen lasten akateemisia ja sosiaalisia taitoja sekä opettaakseen heille erilaisten tunteiden tunnistamista.

Kirja ohjeistaa opettajia tekemään yksilöllisiä suunnitelmia oppilaille, joilla on sosiaalisia ja emotionaalisia erityistarpeita. Nämä lapset voivat kärsiä oppimisvaikeuksista, ylivilkkaudesta, impulsiivisuudesta, tarkkaavuushäiriöstä, kielen tai lukemisen oppimisen viivästymästä ja aggressiivisesta käytöksestä. Kirjan kirjoittaja havainnollistaa, kuinka opettaja voi tehdä yksilöllisiä suunnitelmia oppilaille samalla pyrkien edistämään koko luokan sosiaalisia taitoja.

Opettajat tietävät, että lapsen oppimiskykyyn vaikuttavat paitsi hänen kognitiiviset taitonsa myös hänen sosiaalinen kompetenssinsa ja emotionaalinen varmuutensa. Tämä kirja antaa opettajille eväitä kehittää kaikkien lasten sosiaalisia taitoja ja emotionaalista hyvinvointia.

Kirja perustuu empiirisesti tutkittuun Dinosaur Social Skills and Problem-solving Curriculum -ohjelmaan, ja siinä esitellään esimerkkitilanteita, leikkejä, pelejä, aktiviteetteja, kuvia sekä piirihetken roolileikkejä ja harjoituksia, jotka soveltuvat käytettäviksi 4-8-vuotiaiden kanssa.

Carolyn Webster-Stratton on kasvatuspsykologi, joka on kehittänyt ja arvioinut yli kahdenkymmenen vuoden ajan erilaisia menetelmiä auttaa häiritsevästi käyttäytyviä lapsia. Hän on kirjoittanut myös kirjan Ihmeelliset vuodet – Ongelmaratkaisuopas 2-8-vuotiaiden lasten vanhemmille.

Lisätiedot

Tietoa

Kirjailija: Carolyn Webster-Stratton
Kieli: suomi
Sivumäärä: 312
Kustantaja: Profami Oy
Vuosi: 2011
ISBN: 978-952-99230-8-3

Pin It on Pinterest